CAFÉ AU LAIT

Eletään loppukesää. Ilmassa on alkusyksyn tunnelmaa. On aika aloittaa uutta, valmistautua tulevaan, kaulia hihat ja ryhtyä hommiin. On myös jäähyväisten aika, hei-hei kesä, bye-bye loma, adieu laiskuus.

Koulut alkoivat juuri. Monet pienet ensiluokkalaiset ottivat ison elämänaskeleen, menivät ensimmäistä kertaa oikeasti kouluun. Olihan siellä koulussa jo käyty tutustumassa, olihan paikkoja, opettajia ja oppilaita nähty, mutta silti. Tämä päivä oli erilainen, ja ihan todella oikeasti totta. Monet silmäparit seurasivat hermostuneina opettaja, monet pienet kädet sulkeutuivat lujasti vanhempien käsien ympärille. Monet pienet jalat ottivat hermostuneita askeleita varta vasten tätä päivää ajatellen ostetuissa kengissä ja monen pienen selän peitti ihka uusi koulureppu.

Loppukesän pimeät yöt ja lämmin kosteus tuo mieleeni tuulahduksen latinalaista temperamenttia. Himoitsen voimakkaita värejä, vahvoja mausteita, vilkkaita rytmejä. Haluan nauttia kynttilöistä, estetiikasta, aistikkuudesta. On juhlien aika! Haluan tarjoilla kiiltävän punaisia rapuja, sammaleenvihreätä tilliä, maukkaita vahveroita. Haluan kattaa pöytiä, haluan koristella terasseja, haluan tanssia laitureilla yön myöhäisinä tunteina tähtitaivaiden alla, haluan kokea, haluan!

Uuden alun mahdollisuus ei ole kaikille itsestäänselvyys. Työpaikkoja vähennetään jatkuvasti ja Euroopan talous puhuttaa. Elämän varjopuolet ovat voimakkaasti läsnä ja moni tarina on surullinen. Usea avioliitto on päättynyt, useat puolisot ovat entiset. Moni lapsi tuntee menettäneensä kotinsa, toisen vanhempansa, perheensä ja turvallisuutensa. Monien nuorten koulut ovat loppuneet, ja monille tulevaisuus aukeaa epävarmaan harmaana. Ei ole työtä, ei opiskelupaikkaa, ei mahdollisuutta. Monet unelmat ovat latistuneet ja monet suunnitelmat kutistuneet. Juhlien viettoon lähdetään joskus rypyt otsalla.

Syksy on kuitenkin toivoa täynnä. Luonto on valmistumassa kauniimpaan väriloistoonsa. Kellertävät sänkipellot kertovat uudesta sadosta, taivaalla lentävät muuttolinnut taas elämän vaihtelevuudesta. Hyvin nukutut yöt tuottavat virkeitä ajatuksia ja vähemmän hyvin nukutut yöt painajaisineen saattavat luoda mielikuvia, taidetta jopa.

Juon ison kulhon maitokahvia, pureskelen rapeata croissantia, herään hitaasti auringonnousuun. Maistelen jo etukäteen kaikkia eteeni tulevia haasteita, kokemuksia, elämyksiä, tunteita. Venyttelen hitaasti ja huolellisesti, kissamaisesti. On ilo herätä uuteen syksyyn!

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s