I had a farm in Tenala

paintaword

Bild: Matisse

Bild: Matisse ”La danse”

Min sambo har börjat spela djembe-trummor. Han är väldigt ivrig, går på kurs och trummar varje ledig stund. Vårt hem fylls av suggestiva afrikanska rytmer och jag förflyttar mig till varmklibbiga breddgrader och heta, svarta nätter.

”Jag måste få resa bort”, säger min sambo. ”Jag menar bort, som utomlands. Vi måste göra något annat än det eviga Helsingfors – Lille.”

Han är hemma från trakten kring Lille så det är kanske förståeligt. För mig är det alldeles härligt att resa, också till Lille. För mig är Frankrike definitivt Utomlands.

Sambon talar om resor till Senegal och Benin. Jag minns den finska sången ”Mombasa” och min fantasi målar upp underbara bilder om Afrika som jag vet så ytterst lite om.

Men jag har läst en del. Bland annat boken ”En halv gul sol” av Chimamanda Ngozi Adichie som jag rekommenderar varmt. Jag har också sett filmen ”Mitt…

Visa originalinlägg 335 fler ord

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s