First impression lasts

Jag ombads leverera ett foto till författarpresentationen på förlagets sida.

”Jahaja, hur svårt kan det vara” tänkte jag lättsinnigt, väl medveten om att det var på gränsen till det omöjliga.

Det är något mellan kameror och mig, eller åtminstone med mitt förhållande till bilderna som tas av mig. Jag bara står inte ut. Tittar på fotona ur ögonvrån, kisande, dessutom. Det konstiga sker varje gång. Jag sväller ut till en påssjuk elefant, dubbelhakorna ringlar som knackkorvar kring halsen, munnen vrids i konstiga grimaser, benen stumpar sig som välfyllda cannelloni ovanom klackarna och blicken flaxar röd och hejvilt skevande.

Jag bläddrade alltså desperat i de få foton jag har. Nada. Eller ja, men alla använda, på de flesta gömde jag mig dessutom bakom solglasögon. Irritationen gnistrade som ett elektriskt fält runt mig och för att avleda explosionsfaran kontaktade jag släktingar som eventuellt kunde ha ett vettigt foto på mig. Min dotter skickade ett trevligt urval bilder, men jag hade ett vinglas i handen på allihop. Inget vidare i en officiell presentation, ni vet ”first impression lasts”.

Igår föreslog sambon försynt att han kunde ta fotot. Jag visste ju att det inte går att ta snygga bilder på mig och kände mig grälsjuk och missförstådd. Han insisterade. Jag fräste. Han riggade belysningen och jag kände mig som en säl på ett operationsbord. Det klick-klick-klickade i kameran och jag bet ihop om mina morranden och ansträngde mig för att le. Sedan gick vi ut i snöfallet och han fortsatte med sitt klick-klickande. Tur det – för det blev resultat med bilder där jag faktiskt inte bara ler utan gapgarvar, svassar runt och till och med poserar! Bilderna blev mer än hyfsade och det var faktiskt roligt!

Så av bara farten fortsatte vi idag – och nu har jag skickat porträttbilden. I samma veva bytte jag profilbild på både min privata och min författarsida på Facebook, och om jag klarar av tekniken kanske jag byter bild här också. Till dess – varsågod, här bjuder jag på några av fotona jag inte använde 🙂

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till First impression lasts

  1. penazza skriver:

    That was great fun reading but hey yer a beautiful woman im not just saying flower.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s