Flamenco

flamenco

Ur romanen I hundarnas timma

De gråa filtstövlarna blev röda steppskor.
Jag lyfte upp tåspetsarna och red den eldiga hästen Flamenco i en häftig tango. Kastanjetternas klapprande fyllde mig med en kokande livsglädje och gatans snöklädda smuts blev en soldränkt plaza. Rytmen vibrerade intensiv. Min silkesklänning flöt i mjuka veck över hästens välvda rygg och filtstövlarna rörde sig trippande i mycket samlad trav över snösörjan. Dansarens strama kroppshållning gjorde min kropp stark och jag smekte den svarta låtsashalsen med min vantbeklädda vänsterhand.

 

#ihundarnastimma #roman #boksomberör

IHT bok stående

 

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flamenco

  1. Annelie Myllymaki skriver:

    Vilken fantastisk gestaltning! Poetiskt vackert

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s