Vårfirad och bra; minibokrelease

roses

Hos oss har det firats ”Vallu”. I år blev valborgsfirandet ett litet minireleaseparty för  romanen ‘I hundarnas timma’ med världens bästa bollplank, påhejare och vän A, hennes fina kille M, vår goda kompis L och min kära sambo E som skapade det vackra omslaget. Vi log så där innerligt inifrån och höjde en skål för boken över det rosenprydda pastelldukade bordet. Känslan var speciell och menyn traditionell. Skumvin naturligtvis, och jordgubbar. Att varken jag eller gästerna kunde se boken fysiskt (den knagglar fram någonstans mellan Sverige och Finland per snigelpost) var inte viktigt, det underbara är att den faktiskt existerar och går att beställa!

M har läst I hundarnas timma helt inkognito. Vi kände inte varandra då, hade bara träffats som flyktigast. Igår berättade han om sin läsupplevelse. Känslan i mig var hisnande! Med mjuka ord målade han fram en starkt berörande, mörk berättelse. A hakade på, boken fick bredd och djup, diskussionen flöt fram och jag såg för mig ljusa nyanser av lila, grått, rökblått. Vad glad jag blev! Tänk att det handlar om boken som faktiskt blev av, boken som har ett budskap, boken som gärna får läsas, boken jag kom att skriva. Tack ni rara, söta! Våren blev definitivt firad och bra!

Idag är det första maj. Vi festar igen och firar ljuset, det underbara ljusgröna, alla kommande varma kvällar, all spirande romantik. Vi förhandsnjuter och låter oss känna havssanden mellan tårna, vaggas av vågors mjuka kluck, höra segel fladdra och smaka solvarma tomater. I Det Verkliga Livet är det regnsjukt och kallt. Vår picnic blir inomhus, vi kokar potatis till den gravade laxen, rostar brödet, dricker vinet ur riktiga glas, njuter av lyxen och tänder ljus.

Nu rundar jag av med en kort beskrivning av boken. Ha det bra ni alla därute i våren 🙂

I hundarnas timma är en gripande skildring om det som ingen vill tala om. Det mörka tystas ner och får skrämmande konsekvenser.

Handlingen utspelar sig i Helsingfors, Finland, där vi får följa en familj och dess sidogrenar.  I centrum står Mathilda vars farbror Karl utnyttjar hennes utsatthet. Mathildas liv kommer att styras i en farlig riktning.

I berättelsen förenas många människoöden. Vi möter vackra Magdalena som dras in i lyxigt missbruk. Marcus fascineras av hästar och blir en duktig ryttare. Edward är en sträng kyrkans man och Hannes gör karriär som bokhandlare. Under den polerade ytan bubblar någonting väldigt obehagligt men omgivningen är vacker och orden lätta.

Författaren Mia Bergenheim har en unik berättarröst. Genom sin speciella, poetiska stil fängslar och berör hon läsaren på djupet.

Köp boken här:

https://www.adlibris.com/fi/sv/sok?q=I+hundarnas+timma

https://www.bokus.com/bok/9789198412734/i-hundarnas-timma/

https://widget.publit.com/viberg-forlag_3351/page/1

IHT pärmbild

#ihundarnastimma #minibokrelease  #igodavännerslag

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s