Även i solen / gästblogg av Linda Örnvall

Linda Örnvall 2

Mitt ljus fick jag inte behålla
Jag var inte kraftlös men mörkret krävde så mycket av mig
Jag skulle underhålla med ungdomlig skönhet och dricka mina drinkar, ta mina piller eller vad än ni erbjöd mig
Jag hade inget hem
Inget som var mitt 
Så ingen förstod att de inte såg mitt ansikte heller
Eller att jag bara lånade ord och uttryck från bildade män jag sög av i förbifarten
Jag hade så mycket i min mun
Inte konstigt att jag stannade hos dig ett tag
Du som lät mig kräkas upp allt och såg till att jag fick mina egna ord tillbaka
Nu talar jag med de döda
Jag hittade andra rum och ni blev aska
Men det är fortfarande mörkt här
Även i solen
På en strand
Jag anstränger mig för att se
Det är barnen som kommer blöta ur vattnet
En flicka med lysande och ljusblont hår
En pojke med ögon så gröna att gräset försvinner och inte kan tävla med den blicken
Jag tror att jag hittar färg efter färg
Slutligen
Vi går iväg och jag har dem som ledljus

Linda Örnvall 1

Författarpresentation Linda Örnvall:

”Det är roligt att kunna skriva av sig lite. Jag började så smått att skriva dikter i tonåren och sedan har jag fortsatt med Linköping med omnejd som bas. Jag har haft samarbeten med olika musiker och vi har uppträtt ganska mycket i perioder. Och så har jag vunnit ett och annat lokalt poesipris också!

Jag fotograferar rätt mycket och tar ofta meditativa fotopromenader.”

Linda Örnvall 3

Text och foto: Linda Örnvall

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Även i solen / gästblogg av Linda Örnvall

  1. Mikaël Galloni skriver:

    Linda, jag blir så tagen av en brutal verklighet , även om inte saker alltid är samma så är känslan träffande som ett slag i magen, verklighet lr fantasi, är något av det viktigt!? Dina ansikten är vackra o får mig att tänka på olika sidor hos en människa. Likadant med Mias texter, borde klassas som farligt material… Är du oxo gift, annars skulle jag se dig, o även häva några bägare , bara för o se vilka fler fasetter av dig vi får se… Antingen struntar du bara i det, eller så funderar du över det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s