Recension av Penazza

Hundarnas timma, av Mia Bergenheim

hundarnas timma
Det första som fångar mig är det poetiska och stilfulla språket i den här berättelsen. Mia Bergenheim lyckas få en otäck och skrämmande historia att gnuggas mjuk i kanterna. Bäddar in den i en stämningsfull och otäck skildring av ett barns utsatthet och de vuxnas svek.

Hundarnas timma rör upp en massa känslor hos mig. Bergenheim lyckas göra karaktärerna levande, så pass att du kan känna doften av dem, känna strukturen på deras kläder och ta del av deras egna känslor. Berättelsen har fått mig att vilja klappa till någon, fått mig att nästan må illa av de handlingar som utspelar sig och ibland le åt det humoristiska som letar sig in i allt det otäcka. En författare som kan framkalla detta hos en läsare är briljant. Språket i boken är fantastiskt. En egen röst inte lik någon annan som jag har läst tidigare. Ska du bara läsa en bok i år så är det denna bok du ska läsa.

https://penazzas.wordpress.com/book-reviews/

Läs mer om boken på www.vaktelforlag.se

Min blivande hustrus ord om boken kan ni läsa här “En mycket välskriven bok”

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s