Fredagsflunsa; trevlig helg

Erics bild mardröm

Eric Leraillez

Idag har varit en dag då jag har tagit det lugnt. Absolut inte frivilligt, nej, den typen är jag inte. Det beror på flunsan, den envisa som inte gått med på att gömmas i medicintöcken. Den har krävt sin rätt, den har slagit ut mig, men inte som en pannkaka, mera som en kokt räka.

Okej – jag tog ut min vinst i förskott. Gick faktiskt på (underbar och experimentell) teater igår med ordentligt intagen Flunsastopp i kroppen och (den på vägen hastigt inhandlade snygga, svarta) handväskan svämmande över av näsdukar.

Satt med bindel för ögonen och snorfana i handen och lyssnade mig igenom en aldrig skådad upplevelse*. Innan ett glas vin, efter ett till. Berömde mig för min tålighet, kände att tanter är av segt virke.

Nå, i morse var virket ett annat och jag golvad.

Med huvudet stort som en pumpa var jag tvungen att kapitulera. Chefen var uppmuntande: ”Ja, flunsor hör till de extrabonusar som kommer med det här jobbet.”

Nå då så, alldeles utmärkt. Jag kunde göra det enda jag önskade så jag sov djupt med gott samvete i en timme eller så. Vaknade genomsvettig och kippande av andnöd. Snuvan hade torkat fast och ja, ni vet. Hushållspappersrullen minskade ordentligt i omfång.

Fick kaffet au lait och serverat på sängen ( ❤ ❤ ❤ ), läste tidningen. Det hela verkade lovande.

Solen gassade och sambon drog omtänksamt för gardinen. Han tog ut hundarna på deras morgonpromenad. Det blev bara bättre. Jag förblev lättjefullt snörvlande mellan de ljusblåmönstrade lakanen och sträckte ut mina dryga hundrafemtio centimetrar – och drog hastigt ihop dem igen.

Det gick inte att ligga kvar.

Alltså steg jag upp. Magen drog ihop sig som ett dragspel men det gick utmärkt att sitta i en viss position framför datorn. Jag är inte omöjligt envis, satt följdaktligen så. Tänkte mig en effektiv stund med smarta e-postmeddelanden och annat.

Snoret i huvudet tog över tankeförmågan. Pannan bultade och näsan värkte. Yrseln fördimmade koncentrationsförmågan och fördummade mig. Jag tog ytterligare en Flunsastopp och ägnade mig åt Facebook.

Det är lugnt. Att titta på Facebook, alltså. Här sitter jag fortfarande, efter sisådär åtta timmmar.  Jag nyser och snyter mig, det snurrar i huvudet, och liksom flimrar i ögonen.

Hur som helst – i morgon blir det lördagslajban, banne mig. I sängen, på en stol eller på något sätt. Önskar er alla en trevlig helg!

 

*http://svenskateatern.fi/sv/nicken_nu/blandad/

Om mia bergenheim

Välkommen till paintaword! Här målar jag världen med ord i en härlig blandning av känslosam livslust, bubbel, humor, psykologiska vibrationer, svåra teman och mycket däremellan.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fredagsflunsa; trevlig helg

 1. penazza skriver:

  Hej!
  Stackars dig som har åkt på förkylning. Hoppas du blir frisk snart. Men jag kunde inte låta bli att skratta lite åt hur du beskrev det. (fniss)
  Va häftigt det där med teatern, att ni hade ögonbindel och bara lyssnade. Måste ha varit en annorlunda upplevelse?
  Sköt om dig
  Kram från Nora

  Gillad av 1 person

 2. mia bergenheim skriver:

  Tack Nora! Ja, teatern var häftig och annorlunda. Bilderna blev egna upplevelser av berättelsen, känslorna, ljuden. Spännande! Kram!

  Gilla

 3. rosavesslan skriver:

  Underbar beskrivning av influensa! Stackare ! Krya krya!

  Gillad av 1 person

 4. penazza skriver:

  Hoppas du är bättre nu. Själv har jag nog fått din flunsa. Kramen kanske smittade ändå 😉

  Gillad av 1 person

 5. Ylwa Karlsson skriver:

  Jag hoppas att du har tillfrisknat och att våren har kommit även till dig! Låter som en mycket intressant teater! 🙂

  Gillad av 1 person

 6. mia bergenheim skriver:

  Tack Ylwa! Ja, här är sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet 🙂 Tatern var verkligen en upplevelse!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s